Forum 2 Jaworznickiej Drużyny Wędrowniczej "Resplandor"
Administrator
Druhny i druhowie,
Nadszedł czas na naszą pierwszą po roku istnienia drużyny zbiórkę konstytucyjną !
Proponowałem ostatnio termin coś około 7-9 października.
Jednakże na 8 października zostaliśmy zaproszeni na urodziny IV Żółtego Szczepu Harcerskiego
Możemy albo zastanowić się nad innym terminem, albo zrobić to w noc z 7 na 8 października ;]
Wypowiadajcie się !
Miejsce : Prawdopodobnie na działce u drużynowego ;]
Jest to najważniejsza zbiórka w roku harcerskim.
Będziemy na niej udzielać lub nie udzielać absolutorium naszemu drużynowemu
i w razie nie udzielenia absolutorium wybierać nowego.
Możemy wprowadzić zmiany w konstytucji i w kadrze i ustalić wszystko co tylko będziemy wspólnie chcieli w naszej drużynie, gdyż Zbiórka Konstytucyjna to najwyższy organ władzy w naszej drużynie .
Istotne jest to, iż zbiórka może się odbyć tylko wtedy jeśli pojawi się na niej ponad 50% PEŁNOPRAWNYCH członków drużyny !!
Z harcerskim pozdrowieniem
Czuwaj!
Przewodniczący WKR
pwd. Adam Zając HO
Administrator
Ja się dostosuje
Administrator
Ok, słuchajcie. Zgłosiła mi się tylko 1 osoba, która chce jechać na urodziny żółtych, w takim razie ja nie jadę - nie chcę specjalnie przekładać tej zbiórki dla mojego widzimisię, więc moja najnowsza propozycja to:
SOBOTA 8.10.2011r.
Działka u dh. Dąbrowskiego ;P
Każdy przynosi swoje kiełbaski, coś do picia, jakiś chlebek (na kilka osób)
O godzinie wstępnie 16:00 - spotyka się WKR (pełnoprawni członkowie drużyny z chustami) - będziemy omawiać bieżące i zaległe sprawy drużyny, oraz zastanawiać się nad nowym przewodniczącym WKR liczę na waszą liczną obecność
Następnie wstępnie o 18:00 - spotyka się cała drużyna na Zbiórce Konstytucyjnej, podczas i po której spędzimy miło czas przy ognisku/grillu - kto będzie wyrażał taką chęć oczywiście można zostać na noc )
Czuwaj !